16. december  

I dag har mor og jeg været ude og købe julegave til Sofie fra mig. Jeg havde allerede hjemmefra bestemt hvad hun skulle have, en rød bamse, men desværre kunne jeg ikke finde sådan en ude i Toys’R’Us, så det blev til en lyserød CareBears bamse i stedet for, men jeg er sikker på, at hun bliver glad for den alligevel. Der var masse af ting derude jeg kunne tænke mig til mig selv, men mor sagde, at jeg måtte vente til juleaften og se hvad der ligger under træet til mig, jeg er smadder spændt på at se, om Sofie har købt julegave til mig.

 
  5. december  
 

Sikke en sjov juledag det har været i dag, vi har nemlig været i kirke i dag med dagplejen og en masse andre børn og voksne som jeg ikke kender.

Præsten læste historie for os og vi sang julesangen og inden vi spiste vores medbragte madpakker, så serverede hun risengrød og saftevand for os alle sammen og bagefter fik vi godteposer. Jeg synes det var en rigtig sjov oplevelse og hun var smadder god til at underholde os og få os alle sammen med.

  4. december  
Øv øv øv gæt hvem der ikke er kommet sig helt over sin influenza - ja nemmerlig - mig. Det er total surt show for nu har jeg i en uge været syg og i dag troede jeg, at jeg var frisk nok til at komme i dagpleje, men suk, mor har sagt nej, og det er en ting, at jeg ikke må komme i legestue og lege med de andre børn, men jeg går også glip af juleafslutningen, øv øv øv. Men jeg skal være frisk til i morgen, for der skal vi i kirke.  
  13. november  
 

I dag har jeg været i dagpleje igen, men både mor og sofie var med. Det er vigtigt for mig at vide, at Sofie hun kommer med når vi skal nogen steder. Mor siger jeg er meget omsorgsfuld overfor Sofie, men at det kniber lidt mere med at høre efter hvad mor siger, jeg skal lige teste om mor stadig mener hvad hun siger - hvilket hun desværre gør. Men en rigtig god ting er, at mor hun læser historier for mig når hun giver sofie mad og vi samler alle mine nye puslespil imens hun får Sofie til at sove.

 
  10. november  
 

I dag var det mor og Sofie som hentede mig i dagplejen for farmand har nemlig hentet dem på sygehuset i formiddags, inden han skulle til foredrag med sit arbejde. De kom mens jeg sov til middag, så jeg viste slet ikke, at det ville være dem som hentede mig, men i kan tro jeg blev glad da jeg så dem. Jeg har nemlig savnet min mor en lille bitte (stor) smule.

Da vi allesammen var kommet hjem i huset bestilte vi pizza og pommes fritter til aftensmad og imens vi ventede på pizzamanden så vi Peter Plys dvd. Jeg er glad for at både mor og Sofie er kommet hjem, og synes Sofie er rigtig sød og behandler hende pænt, men jeg holder også øje med, at mor har kan holde om os begge to på en gang og tid til stadig at putte med mig.

 

 

9.november

 
  I dag har moster og onkel hentet mig i dagplejen og vi er sammen kørt op til mor og lillesøster på sygehuset. Selvom jeg får lov til at sove hvor jeg vil og jeg i dag har valgt at sove hos moster og onkel Allan, så er jeg begyndt at savne mor og glæder mig til at hun kommer hjem sammen med lillesøster, selvom det nok bliver meget anerledes nu, hvor vi pludselig er fire i huset og jeg ikke længere har mor og far for mig selv.  
 

8. november

 
 

I dag har jeg været i dagpleje for både moster og onkel Allan skulle i skole igen, jeg har selvfølgelig fortalt de andre børn, at jeg er blevet storesøster og så lige hvor sød lillesøster er. Mormor har lovet mig, at vi - mormor, morfar, far og mig - skal besøge mor og lillesøster igen i aften.

Det er altså temmelig cool at blive storesøster, for det første har jeg en lillesøster som godt gider ligge lidt hos mig, hun er lidt sød at se på, jeg får lov til selv at vælge hvor jeg vil sove, jeg får også gaver ligesom lillesøster, men det bedste er nok, at jeg får lov til at hjælpe med at skifte hende.

Natten har jeg tilbragt hos mormor og morfar, og det er rigtig godt, for når morfar vågner om morgnen, så får jeg lov til at komme og ligge og putte hos ham og mormor.

 
  7. november  

 

 

I dag var det moster og onkel Allan som var her da jeg vågnede for jeg er blevet storesøster i nat!!

Vi tog morgnen stille og roligt og moster og onkel Allan fortalte mig at jeg i nat fik en lillesøster som vi endnu ikke ved hvad skal hedde og at vi i senere på dagen skal op og besøge mor og lillesøster på sygehuset

Uhha sikke en sød lillesøster jeg har fået mig, jeg har købt en gave til hende og jeg tror hun blev glad for den, det er sådan et llle "akvarium" som spiller musik og laver lyde og som har nogle fisk som svømmer rundt i en cirkel. Mor var jeg også glad for at se og jeg fik lov til at sidde i hendes seng og "lave mad" til hende og mig imens lillesøster lå hos moster.
Moster og onkel Allan havde købt et puslespil tli mig med Bambi og ved i hvad, lillesøster havde også købt en gave til mig, jeg fik et puslespil med Skønheden og Udyret, en Peter Plys bog og en Peter Plys klistermærkebog. Temmelig god gave.

Jeg kørte med moster og onkel hjem igen og her til aften har vi bagt æblekage og hygget os og jeg har sovet ved siden af moster i nat med hendes tøjhund Fido.

 
  4. november  
 

I dag har jeg være ved vagtlægen, for nu har jeg fået feber igen og hoster stadig og er sløj, moster kørte med mor derop så hun kunne holde øje med mig mens vi kørte bil.

Moster kørte med hjem og hun havde en masse ting med, for hun havde nemlig lovet mor at komme og sove her i nat når hun har været ude hos nogle venner, så mor og far kan få en hel nattesøvn og blive lidt friske igen, for det har taget lidt på dem at jeg ikke sover igennem pt.

Vi har taget dagen stille og roligt, og læst bøger om at blive storesøster, for det kan jeg jo blive hvert minut nu.

½
  2. november  
 

Tante har været og passe mig et par timer i dag, egentlig skulle jeg have været i dagpleje, men min forkølelse har udviklet sig til at jeg bliver ved med at hoste en masse, og mor synes ikke det var forsvarligt at køre med mig, så hun kunne ikke tage mig med på sygehuset til hendes graviditetsundersøgelse eller sende mig i dagpleje, men passer det nu helt fint, for det har været eddersjovt at blive passet af tante. Vi har leget med al min legemad, mit komfur, samlet puslespil, hygget, set tv og spist masser af knækbrød, det kan jeg godt gøre om igen med hende tante.

Mor og jeg har efter en lille lur bare tullet rundt herhjemme, vasket tøj og læst bøger, og så har jeg fået lov til at se tegnefilm, for selvom jeg sov til middag så hoster jeg hele tiden og bliver så træt.

 
  30. oktober  
  I dag har dagplejen været lukket pga. kursus, så jeg har været hjemme hos mor hele dagen. Vi har brugt formiddagen på at hygge os, se tegnefilkm, skrive på min hjemmeside og været en tur til lægen, da hun har en mistanke om at jeg har let astmatisk bronkitis fordi jeg igennem flere uger nu har hostet rigtig meget og specielt om natten. Til alt held viste det sig, at det var falsk alarm, jeg er "bare" et af de børn som ikke tåler det fugtige efterårs vejr så godt og derfor hurtig bliver forkølet. Det passer nu også meget godt, for efter min lur, som jeg selv bad om at få, vågnede jeg med feber og det har jeg så haft resten af dagen/aftenen, så det har været en lidt dum eftermiddag/aften, øv.  
  29. oktober  
 

Vågnede tidligt selvom det blev sent i går aftes og vi i nat er overgået til vintertid. Startede morgnen med at filosofere over hvilken ballade jeg skal lave i dag.

Formiddagen er gået med at bage med chokoladescoones med mor og høre på fars sømpistol, for han sætter stadig loft op, endnu et led i den store byggeplan.

Til frokost dukkede farmor og farfar op, så det var rigtig godt jeg nåede at bage, for så kunne vi servere lune boller med cola til.

Det er længe siden farmor og farfar har været her, så jeg havde lige en masse nye unoder og tossestreger som jeg skulle vise, det blev nu mest for farmor, for farfar hjalp far færdig med loftet.
Farmor og jeg vi nåede at spille bold, læse reklamer, tegne, lege frisør og synge en masse sange fra fars gamle børnesangbog inden farmor og far skulle hjem igen, og ved i hvad, jeg fik lov til at slippe for min middagslur, hvilket godt nok hævnede sig senere på aftenen.

 
  28. oktober  
 

Sikke en tidlig morgenvækning jeg blev præsenteret for dig, kl. 7.30 og så på en lørdag, nå ja, det er vel normalt der jeg selv vågner i weekenden, men alligevel...... Under alle omstændigheder så gik hoveddøren op kl. 8.00 og ind trådte mormor og morfar med morgenbrød iklædt arbejdstøjet. Kan i selv forestille jer fars ansigtsudtryk - selvom det var en planlagt aftale?
Far og morfar begyndte på deres byggeprojekt og vi tøser vi greb støvkluden og støvsugeren og gik i gang med at få organiseret byggerodet babytingene, så det er let for mor og far at komme hjem til mig med lillesøster/bror, hvis altså den baby snart gider komme ud af mors mave. Vi taler om den og ser billeder af mig som baby, men den bliver bare liggende inde i mors mave, øv.

Efter et godt hys-anfald og en dejlig lur i en larm uden lige - far satte loft op i badeværelset, mor nussede rundt og mormor støvsugede - var det tid til et bad og finde fødselsdagstøjet frem for at køre til oldes 93 års fødsesldag. Foruden os, mormor, morfar og Nomi kom også morbror, tante, Emily og Rasmus til oldes fødselsdag.
Jeg havde lidt legetøj med, og det nød jeg godt af, for de voksne spiser altså bare så længe, men både Emily og Rasmus gad lege med mig, så vi tegnede og samlede puslespil inde i stuen.

 

 

  27. oktober  

 

I dag har mormor og jeg været på besøg hos Andreas farmor - Andrea er min veninde i dagplejen - som sjovt nok er mormors gamle kollega. Efter frokost kom mor og hentede os. Hjemme i huset fik mormor og mor ryddet op i alle krogene, mormor hun er som en tornado siger mor med et smil på læberne, men ingen tvivl om, at mor er rigtig glad for tornadoen, for energien hos mor er for tiden meget lille, og det meste af energien bruger hun vist på mig og far han bygger sammen med morfar, så han kan ikke være så praktisk for os.

Efter min middagslur kom morfar og hentede mormor og efter en kop kaffe kørte de videre og mor og jeg vi kørte i Stof og Stil, for mor er igen kommet i strikkehumør. Da vi alligevel var derude ønskede jeg mig lige en hue og et tørklæde af hende, og garnet fandt jeg selvfølgelig med det samme, måske ikke lige den slags mor kunne ønske sig, men jeg ville ikke give mig.

 
  26. oktober  
 

I dag er det farmands fødselsdag, hurraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Mor og jeg stod tidligt op og sang fødselsdagssang for far og gav ham sine fødselsdagsgaver - et gavekort til hans længe ønskede fladskærm og en hjemmelavet billedramme med en tegning i.

Efter at have været i dagpleje lavede mor og jeg én af fars ynglingsretter - biksemad - og til dessert bananlagkage med chokoladeglasur som moster og onkel Allan kom og hjalp med at spise.

 
  24. oktober  

 

Man skulle tror jeg er blevet træt af mine forældre, for igen i aften har jeg valgt ikke at være hjemme, jeg fik nemlig et bedre tilbud af moster, et tilbud som jeg ikke kunne sige nej til, en nat i "Bamses hus" - altså der hvor moster og onkel Allan bor.
Fordi mor og far kom sent hjem fra sygehuset, var det mormor som hentede mig i dagplejen og så kom de gamle forbi til en hurtig gang aftensmad inden mor skulle til møde i forældrebestyrelsen og far skulle aflevere mig hos moster.
Aftenen kan i nok forstå stod i hyggens tegn, vi bagte og spiste pandekager, samlede puslespil og tegnede "punktum punktum komma streg".
 
  23. oktober  
  Altså mine forældre de har svært ved at finde ud af det med nye skabe og reoler, så meget, at de ikke blev færdige med at kigge i lørdags og fortsatte her til aften. Jeg var ikke med, for når valget står mellem at køre med mor og far eller komme ud til moster og onkel Allan, så er det valget ikke svært. Det var meningen, at mor skulle hente mig når de gamle var færdige med deres køretur, men aftaler kan nogen gange ændres, så i stedet for skulle moster ringe til mor når vi var færdige med hyggen, hi hi. Hvad tid tror i, at man er færdig med at hygge hos sin moster og onkel Allan, når så endda ens mormor og morfar også kommer på besøg? Først når ens mor ringer kl. 20.15 og spørg efter en selvfølgelig.
  22. oktober  
Uhh hvor det blæser, uhh hvor det blæser........jeg elsker den sang, sammen med med en masse andre. Specielt er jeg glad for at synge "Mester Jacob" og "Lille Peter Edderkop", men det jeg ville fortælle var egentlig, at jeg i formiddags har været på kastanjejagt med mor og mormor, 2½ time brugte vi på at gå rundt ude i "Hakkemosen" i Taastrup og samle en masse naturting, - kastanjer, sten, grene og blade - til mors efterårsdekorationer.  
  21. oktober  
  Som nogen af jer jo nok ved, så er vi ved at bygge "lidt" om herhjemme, nu lillesøster/bror (måske) snart kommer til verden. Det betyder jo også, at der er en masse beslutninger der skal tages om møbler, placering af reoler og en masse andet, og som i jo nok også ved mange af jer, så er det aldrig kun et projekt at bygge om, men en masse store og små, og sådan er det jo også herhjemme, så derfor har jeg i dag tilbragt min lørdag hos mormor, og imens har mor og far været på jagt efter de helt rigtige skabe, og nej det er ikke bare lige noget som de beslutter sig for ud fra et katalog, næ næ næ, de har kørt rundt for at måle og gøre ved det meste af dagen. Men mig gør det nu ingen ting, for jeg har haft en rigtig hygge dag med mormor, vi har lagt puslespil og spillet memoryspil og så har jeg sovet til middag inde på "pigeværelset". Mor hun hentede mig efter min lur og så har vi brugt resten af dagen herhjemme på at slappe af, lege og hygge alle tre.

 

  14. oktober  
 

I dag blev mors morbror 60 år, så vi har være til fødselsdag på Restaurant Vigen i Roskilde sammen med hele familien. Jeg kom til at sidde i mellem mor og onkel Allan med mormor lige overfor, så det var ikke den dårligeste placering. Efter en dejlig børnefrokost bestående af pommes frites, grøntsager og frikadeller fik jeg lov til at få lidt legetøj op på bordet, mens de store børn legede uden for og de voksne spiste færdigt. Mor og jeg havde nemlig pakket en pose med puslespil, farver, papir og ikke mindst min bamse fra Legoland, som jeg selv har været med til at lave.

Inden vi fik kaffe, gik far og jeg udenfor og så på de andre børn og gik en tur rundt omkring restauranten som ligger lige ud til vandet. Moster og onkel Allan fik jeg også overtalt til gå rundt med mig, heldigvis skulle jeg ikke bruge den store overtalelse, så det var smadder sjovt. Dagen gik hurtigt og da vi skulle hjem, så blev jeg lidt i tvivl om jeg skulle køre med moster og onkel Allan som aftalt eller om jeg hellere ville med mor og far, men resultate blev, at jeg kom med moster og onkel Allan og at mor ville hente mig, hvis jeg fortrød. Det kan jeg så hilse og sige, at det gjorde jeg ikke, næææ nej, for da vi kom hjem til moster og onkel Allan satte vi os alle tre i sofaen under et tæppe og så Kaj og Andrea og hyggede, og helt ærligt, hvem gider så køre hjem til sine forældre?

 
  13. oktober  

 

 

Sikke en dejlig dag vi piger i dagplejen har haft. Vi har haft bagedag med mormor og mor, vi bagte både pizzasnegle til vores frokost og chokoladeboller til vores dessert.

Efter at de voksne havde målt alle ingredienserne op, så fik vi 3 tøser lov til at blande det hele sammen i en skål og ælte dejen og på tur var vi med til at rulle dejen ud og putte fyld på. Det eneste vi ikke fik lov til var, at putte pladere i ovnen og tage dem igen, og så slap vi også for opvasken, hi hi, vi kan vel sno de voksne om vores lillefingre. Frokosten kan i jo nok selv gætte hvad var. Desværre var jeg noget sur over, at jeg skulle spise pizzasneglen før chokoladebollen, så mor og jeg tog os lige en snak ude i gangen om det, men desværre vandt jeg ikke den snak.

Heldigvis havde vi bagt så mange chokoladeboller, så vi alle tre tøser fik en pose med hjem til weekenden.

 
  3. oktober  
  I dag er vi blevet fotograferet i dagplejen, jeg havde selvfølgelig fået fin lyserød kjole på og rottehaler, og fordi vi ikke var så mange børn der skulle have taget billeder, så fik vores dagplejere lov til at se resultatet med det samme, men i andre må vente til mor og far får billederne til gennemsyn, så må vi se om de gider beholde nogle af dem, men mon ikke de beholder et enkelt. Jeg kan kun sige om dagen, at vi alle var rigtig søde og smilende.
  29. september  

I dag her jeg været i svømmehallen med moster og onkel Allan med mor på sidelinien som "paparazie fotograf". Vi pjaskede og svømmede alle tre så der stod vand helt ud til over bassinkanten - næsten. Efter at have taget mod til mig, så sprøjtede jeg en masse vand over på onkel Allan og ved i hvad han blev slet ikke sur, næ han grinede bare. Vi svømmede også om kamp og i gætter ikke hvem der vandt. Rutsjebanen fik jeg selvfølgelig også afprøvet både i børne og babybassinet, og tiden den gik bare derud af, så til sidst måtte mor hive os alle sammen op.

Efter en tur i karbad i omklædningsrummet kørte moster, mor og jeg videre til City 2, hvor vi skulle handle lidt og bare kigge på butikker, onkel Allan han skulle til Brønshøj og klare en masse ting, så ham måtte vi sige farvel til ved svømmehallen, øv.

 

 

  26. september  

 

 

I dag har vi haft naturdag i dagplejen. Vi (mormor, Andrea og mig) startede dagen med at gå en tur rundt i naturen og samle blade, kastanjer m.m. til vores naturprojekt. Vi fik fyldt en hel kurv med alle mulige spændende sager.

Da vi kom hjem, fandt mormor en bakke, grønt papir, kartofler m.m. frem til Andrea og mig. Vi startede md at lave en fin grøn skovbund på bakken, herefter vi satte grene i kartofler som symboliserede træer og for at få den hel rette skovstemning lagde vi kastanjer m.m. på bunden. Jeg synes vi var ret så gode til at deles om at få sat tingene op på bakken og hjælpe hinanden, faktisk arbejde vi stille og roligt sammen side om side. På et tidspunkt blev Andrea dog lidt ked af det, men det skyndte jeg mig at tage hånd om, jeg hentede hende ind på legeværelset ude fra gangen hvor hun var, og gav hende et kæmpe trøstende kram og så gik vi videre med projektet.

Efter oprydningen fik vi frokost og blev puttet ind til lur, hvilket var rigtig rart nu vi hvade haft en så kreativ formiddag.

Ved frugten viste jeg mig som den store pige ved at give Andrea frugt og sørge for mælk, selvom hun godt selv kan, men nogen gange er det jo rart at få hjælp, specielt hvis man er lidt træt og Andrea og jeg er RIGTIG gode til at hjælpe og passe på hinanden.

Du kan se billeder fra vores naturdag under punktet "billeder - billeder 2006 - naturdag"

 

 

 

 

 

 

  Uge 37  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I denne uge har det været lidt sværere for mig at acceptere, at mormor stadig har ferie og at jeg skal i gæstedagpleje, så selvom jeg har været afsted 4 dage, så har det været med lidt gråd og utilfredshed fra min side, men det er nu hurtigt gået over igen, dog har jeg "ringet" til mormor fra min "mobiltlf." I går og sagt "mormor, ikke mere ferie, kom hjem mig nu!" Men mor siger, at jeg lige må vente et par dage endnu med at se mormor og morfar, for de er stadig på Færøerne - stor utilfredshed fra min side.

Fredag var min sidste dag i gæstedagpleje for denne gang, den var lidt anderledes end de andre dage, for Majken (min gæstedagplejemor), et af de andre børn og jeg har været i City 2 og hygget, og vi kørte med gul bus derud og hjem igen. Vi brugte masser af tid på den legeplads der er derude og så spiste vi også frokost der.

Eftermiddagen har mor og jeg brugt på at pakke bilen med alle de nødvendige ting til vores weekendtur til Jylland. De gamle havde i går lovet mig, at vi skulle køre så snart far kom hjem, så jeg har nærmest stået med skoene på hele eftermiddagen og ventet på far, hvilket han vist også fandt ud af da han kom hjem og jeg næsten råbte "far, køre nu". Desværre havde min far bare lige 20 ting han skulle først, så det blev ikke med det samme vi kørte, men afsted kom vi.
På turen derovre - til hotel Lyngheden I Grindsted" - fortalte jeg far om min dag, herunder også at der var lukket ind til boldlegerummet i City 2, hvilket havde gjort stort indtryk på mig. Da vi kørte over Storebœltsbroen så jeg store skibe på vandet og det gav fornyet snakke-energi. Mor fortalte mig, at der også kørte tog på broen, hvilket jeg dog først blev overbevidst om, da der kom et tog.
Aftensmaden indtog vi i Nyborg, men trods alle de mange indtryk faldt maden ikke lige i min smag og jeg var bare stemt for at komme videre med det samme til Legoland, stor var min skuffelse derfor, da de gamle sagde, at alle legoklodserne sov og først ville vågne næste morgen. Dog hjalp det lidt, da vi aftalte, at vi ville køre afsted lørdag morgen, så vi kunne vœkke legeland.

En rimelig søvn i bamse/kylling sengetøj kun afbrudt af 1 times tristhed midt om natten afsluttede dagen.

Sikke en kanon lørdag jeg og de gamle har haft. Som aftalt i går stod vi tidligt op til morgen og gjorde os klar til morgenmad på hotellet og til turen til legoland.
Vi vœkkede Legoland præcis kl. 10.00 sammen med en masse andre børn, og derefter stod den på sjov. Vi startede med at se hele det område som er bygget op i legoklodser, jeg var bl.a. fascineret af den store lufthavn som der var bygget op, med kørende flyvere, Fætter BR lastbilen der kørte rundt om vandet og ikke mindst skibet som blev sluset op/ned mellem to byer. Herefter startede den mere sjov del af turen, nemlig at prøve alle forlystelserne, vi (far og mig) startede med at prøve LEGO Safari, en "jeep"tur rundt i Safarien med alle de vilde dyr, vi prøvede også Legocopter (op til flere gange - faktisk 3 gange i træk som slut på dagen), minibådene, monorail og en masse mere og så tog mor og jeg en tur i Legotoget.

Jeg fik en flot lyserød bamse af mor og far som jeg selv valgte på en væg fyldt med bamser, jeg var slet ikke i tvivl om hvilken bamse det skulle være. Efter at have valgt tøj til den var jeg med til at fylde den op med fyld så den passede lige til mig, den er bare så lækker og jeg glæder mig til at sove med den i nat.

Efter 8 gode og sjove timer lagde vi alle legoklodserne til at sove igen og kørte hjem til hotellet for at spise aftensmad og slappe af. Maden var god og lækker, men efter så mange oplevelser var det svært at koncentere sig om at spise og så må jeg nok indrømme, at jeg var godt træt og måske også derfor lidt sur, hvilket gav sig udslag i et "lille" sammenstød med de gamle inden sovetid, nå ja, man er jo lidt sin egen.

Ingen tid til at sove længe, som mormor siger, det kan man gøre når man bliver gammel. Niksen bare ud og opleve noet mere, faktisk havde jeg håbet, at de gamle som jeg synes, at vi skulle i Legoland igen, men der blev jeg nu snydt. I stedet gik søndag morgen med at putte med far, komme i bad og blive dejlig ren igen og så få pakket alle vores ting sammen. Efter en god mættende morgenmad med chokolademad gik far og jeg på legepladsen hvor der var to store trampoliner og imens pakkede mor alle vores ting ud i bilen.

Formiddagsluren tog jeg på vej op til Aars, hvor vi besøgte fars morster Birte. Hun havde sørget for frokost til os og fars morbror Bent med hans kone og deres to døtre var også på besøg. Selvom de to piger er meget ældre end mig, så fik jeg lov til at være med til lege med Birtes legetøj. Efter en rigtig god og hyggelig dag kørte vi til Århus, hvorfra vi skulle sejle hjem igen til Sjælland, n oget som jeg aldrig før har prøvet, så far, mor og jeg vi stod uden for på dækket og så da vi sejlede fra kaj og hvordan al vandet det piskede op da færgen sejlede hurtigere og hurtigere. Far og jeg havde ikke fået nok af klodser, så det meste af sejlturen befandt vi os i legerummet.

Godt træt og fyldt med nye indtryk og oplevelser blev jeg puttet i seng om aftenen næsten med det samme vi kom hjem sammen med min nye bamse.

Du kan se billeder fra turen under punktet "billeder - billeder 2006 - Legoland"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  10. september  

 

 

I dag har jeg hjulpet jordemødrene/lægerne på KAS Herlev med at holde øje med mor, jeg har nemlig taget hendes blodtryk som var 342. Mor lignede en som var ved at flække af grin imens, jeg kan bare ikke forstå hvorfor, så vidt jeg har forstået er det et vigtigt job.

Til aften har vi været til fasters fødselsdag i Skibby, pga. en masse projekter herhjemme kom vi for sent, hvilket faster nu var klar over, men det hele blev lidt forvirret og jeg kunne ikke lige finde ud af både at få sagt hej til dem alle sammen og spise på samme tidspunkt.

Efter maden gik vi unger med far og onkel Poul ud i haven og legede næsten lige til vi skulle hjem.

 
  6. september  

 

 

 

 

 

 

Fridag med mor - jubiiiiii

Vi stod tidligt op og startede dagen med et langt brusebad, herefter spiste vi morgenmad i stuen foran tv'et og talte om hvad vi skulle bruge dagen til. Jeg holdt fast i, at vi skulle ud og se på butikker og det var okay for mor, da jeg jo skal have sutsko med i dagplejen nu og ikke har nogen.

For at gøre det hele til en tur, så tog vi den gule bus fra stationen ud til City 2, et godt træk fra min mor. Ude i City 2 gik vi lidt rundt og kiggede på tøj, sko og legetøj, jeg købte en fin Peter Plys taske i lyserød (selvfølgelig). Da vi skulle hjem med den gule bus, regnede det så meget, at jeg måtte krybe i ly i klapvognen, øv. Turen hjem var lige så spændende som turen derud, der er nemlig mange ting at kigge på og tale med mor om, især alle de mange mennesker som står af/på bussen.

Da vi kom hjem sov både mor og jeg til middag og resten af eftermiddagen fik jeg til at gå med at lege med alle mine legesager, min ynglingsleg er at lave mad og danse/hoppe til musik.

Til aften har jeg vist mig fra min temperamentsfulde side, så mor og jeg havde et af vores (pt. mange) opgør, man er vel blevet 2 år og kan/vil selv om ikke andet for at være trodsig.

 

  5. september  
 

2. dag i gæstedagplejen overstået og det igen uden problemer, ja faktisk så sagde jeg farvel til mor næsten inden vi var kommet inden for døren. Til formiddag har vi været ude og køre med gul bus, 2 gange, det er altså bare sjovt. Jeg er MEGET fascineret af gule busser.

I eftermiddags har mor og jeg hygget med en bog i sengen, leget og pjattet, og så har jeg målt hvor stor mors mave er blevet, ligesom ham lægen og jordemoren på sygehuset gjorde da vi var deroppe. Mor klukkede så meget, at det var svært at måle rigtigt. Vi har også talt om hvad vi skal lave i morgen, når vi har fridag sammen og jeg foreslog at vi skulle gå i butikker - det var far imod da mor fortalte ham det her til aften, men altså helt ærlig, fars motto plejer jo at være, at intet er for godt til hans datter, og nu er det jo faktisk sådan, at jeg er vokset ud af mine sutsko og det meste af mit varme tøj og han kan vel ikke forlange at jeg går med bar numse i dagpleje, nu han selv lige har fået fornyet indholdet i sit klædeskab, kan han??

 

 

 

  Ekstra ferie uge 35  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mandag:
I dag har jeg holdt lidt ekstra fri fra dagplejen, da mor ifølge hendes journalpapir skulle have været til jordemor, men desværre havde jordemoren noteret en forkert dato, så vi endte med at sidde og kigge ud i den blå luft i 25 minutter på sygehuset og gik hjem med besked om at komme igen i morgen.

Eftermiddagen har vi brugt til at hygge i og bare være sammen mor og jeg, for far har været længe på arbejdet, øv.

Tirsdag:
I dag har jeg haft en endnu en fridag og været med mor til jordemor, ja nu lykkes det med at få tiderne til at gå op. Hvordan besøget gik må i læse mere om på lillesøster/brors side. Jeg kan kun sige, at jeg var en artig pige under hele samtalen og lyttede spændt med, da vi hørte hjertelyd.

Da vejret jo har været rigtig dårligt, så skulle man ikke tro, at nogen gad gå ud vel? Men jo jo, mor og jeg vi iførte hos til eftermiddag gummistøvler og hver vores paraply og så var vi ude og hoppe/løbe/trampe i vandpytter. Det sprøjtede med vand til alle sider og op af mine ben, men heldigvis fik jeg et varmt karbad da vi kom hjem.

Onsdag:
Jeg kan vist godt regne med, at min ferie er forlænget en uge, jeg har nemlig stadig fri fra dagplejen.

I dag har moster, mor og jeg været i Fields efter bl.a. kurve til mine nye reoler. Vi fik også købt andre småting som f.eks. "skumfiduser" som man kan lime sammen med vand og bukser til far. Moster fik købt en masse tøj til sig selv og bestikkelsesgave til far.

Vi spiste frokost i Fields inden vi kørte hjem for at tage en stille eftermiddag/aften.

Torsdag:
Igen i dag har moster været sammen med mig og mor. Vi kørte i svømmehallen her til formiddag og var der i lang tid. Jeg er blevet rigtig god til at svømme omkring selv med korkbælte og armvinger på. Efter vi havde været i svømmehallen, kørte vi op forbi Oldemor med nogle billeder og hyggede lidt.

Onkel Allan hentede moster her sen eftermiddag og derefter har mor og jeg bare hygget indtil far kom hjem. Jeg har fået lov til at holde fri igen i morgen, fordi far måske har fri, det håber jeg han har, for jeg savner ham MEGET, så meget, at jeg til aften ikke kunne falde i søvn. Jeg græd og græd og kaldte på min faaaaar som bare skulle komme hjem til mig, ja faktisk så var han hjemme, men arbejdede inde på kontoret. Jeg var så ulykkelig, at far måtte komme ind og sidde hos mig til jeg var faldet næsten i søvn. Det er altså hårdt at undvære sin far, selvom ens mor er sammen med en, når man nu lige har haft 2 ugers ferie sammen med ham.

Fredag:
I dag har mor og jeg kørt onkel Allan i skole i Ballerup, han startede sidste fredag på pædagogseminaret og skulle i dag afsted på weekendtur med skolen.
Herefter fik jeg lov til at vælge, om vi skulle køre hjem eller en tur i Ballerup Centret - jeg valgte det sidste. Egentlig var det meningen, at vi ud over at ose også skulle kigge på sutsko til mig, men det var jeg ikke rigtig i humør til, så vi endte i stedet med at gå en tur i Fætter BR, hvor jeg fik en lyserød mobiltelefon med sølvtaske og plyshåndtag. Bagefter gik vi i H&M og købte nye bukser og bluser til mig, men min mobiltelefon ringede så meget, at jeg havde svært ved at koncentere mig i prøverummet.

Middagsluren sprang jeg over for jeg mente ikke der var behov for den, men mor var ikke helt enig. I eftermiddags er moster kommet på overnatningsbesøg med Nomi (mormor og morfars hund) og vi har bare taget aftenen stille og roligt.

Lørdag
Vi har alle 4 været med far på tøjkøb i dag, skulle hilse og sige, at han næsten har tømt City 2 herretøjs forretninger. Moster og jeg blev så trætte af at se ham prøve tøj, at vi valgte at gå vores egen vej og lade mor hjælpe far med hans indkøb - skal hilse og sige, at han altså er værre end mig med det tøjindkøb, vender og drejer sig 100 gange foran spejlet og kan ikke bestemme sig.

Middagsluren har jeg igen i dag sprunget over, har ligget og slappet i min seng med sang og lidt snak, men ingen søvn. Mor siger jeg er kommet i trodsalderen, for jeg kan og vil SELV koste hvad det vil, og jeg lidt svært ved at høre efter siger hun, bl.a. om min middagslur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Sommerferie uge 34  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mandag:
I dag har mor, far og jeg været på Fyvergrillen med Rune, Bonnie og deres niece Anna, som er 4 år. Vi mødtes derinde og så 10 flyvere lette og et par stykker lande, jeg er stadig lidt uforstående over for hvad flyverne laver nede på jorden, men eftersom de alle sammen er det, så må det jo være rigtig nok. Bagefter kørte vi i Fields og legede alle sammen i Capellaplay, jeg klatrede rundt med far og legede indkøb med Anna og Bonnie, imens tog mor nogle billeder af os, også af far og Rune som havde en ihærdig kamp om at vinde et spil airhocky.

Vi rundede af med at spise frokost på en café. På vejen hjem kørte far, mor og jeg i City 2 efter loftslampe og sengelampe til mig, jeg må jo nok indrømme, at jeg var lidt utilfreds med mor og fars lange diskussioner om hvilken loftlampe jeg skal have hængende, så jeg måtte lige vise dem, at jeg også var tilstede, og hvordan gør man bedst det - med ballade selvfølgelig.'

Tirsdag:
I dag har vi alle sammen være til kontrolskanning på Herlev Sygehus, det var selvfølgelig mors mave - lillesøster/bror - der skulle skannes. Jeg var med inde og se skanningen, men det er altså svært at forstå, at den der "klump" som fiser rundt inde i mors mave er min søster/bror.

Mor og jeg har i dag sadt alt legetøjet på plads inde på værelset, eller det vil sige, mor har sat alt legetøjet på plads og jeg har taget alt legetøjet ned lige så hurtigt igen.

Far har til aften vist mig en masse tricks med hvordan man bruger kniven når man spiser aftensmad, det er noget jeg begyndte på i søndags. Han er faktisk rigtig god ham far til at lære mig det, og så mente han, at Emma Gad ville være stolt hvis hun sad med til bords.

Onsdag:
I dag har vi været i Skibby og besøge farmor og farfar. Faster med familien var der også.

Jeg havde bestemt mig for, at jeg ville sove hos farmor og farfar i aften, så inden far og mor kørte hjem, så sørgede farmand for at rede fint op til mig ved siden af farmors seng og mor for at jeg fik nattøj på og alle mine sutter blev lagt ved siden af min Peter Plys bamse, som er én af de 3 bamser jeg nu sover med. Jeg vinkede pænt farvel til mor og far og var i første omgang ikke utilfreds med at de kørte, men efter et stykke tid, så blev jeg alligevel i tvivl og da jeg så endda fik hoste og kastede op, så ringede farfar efter mor og far som kørte tilbage igen (de var 1 km. fra at være hjemme) efter mig. På det tidspunkt var jeg faldet til ro igen og sad bare og puttede hos farmor, for efter sådan en omgang, så er jeg lidt mat i sokkerne, men jeg sagde pænt godnat til farmor og tak for en hyggeli aften.

Fredag:
I dag har moster været forbi, vi, mor, moster og jeg, var i Roskilde for at kigge efter kurve til al mit legetøj, som pt. står i klodskasser på mine nye reoler. Desværre var det bare sådan, at de kurve som mor og jeg har forelsket os i, dem fører de ikke i butikken i Roskilde, så nu må vi finde dem i en anden butik i stedet, øv bøv.

Lørdag:
Mor, moster og jeg har været i svømmehallen i dag og bagefter kørte moster med hjem og hyggede. Far har ikke været hjemme, så vi har rigtig haft tøsedag/aften, hvor vi har danset (altså moster og jeg), leget med model-lervoks og set tegnefilm. Jeg ved moster har lavet hemmeligheder her til aften, men da jeg jo ikke ved hvad, så kan jeg ikke fortælle jer det. Mor har syet nye gardiner til mig, hun mangler kun lige at få dem presset og hængt op, hun joker med at det bliver når der er to mandage i en uge, for det der med at presse gardiner, er ikke lige hendes største fornøjelse, men jeg håber nu hun snart får det gjort.

Søndag:
Nogle gange så finder vi herhjemme på de mest tossede ting, f.eks. som i dag, hvor vi egentlig var på vej ind til Valby for at afprøve en legeplads var kendte til, men istedet endte i Valbyhallen hvor der var modeljernbanetogudstilling. Vi bestemte os hurtigt for, at det da var der vi skulle ind og kigge, hvilket egentlig var meget heldigt, for vejret blev rigtig dårligt meget hurtigt.

Inde i hallen så vi modeltog i helt små udgaver og lidt større udgaver, og der var rigtig mange som havde opstillet fine modeller, nogle udstillinger var der kræset mere for end andre, f.eks. have en af klubberne lavet en bane hvor der var lavet en scene med skovbrand og små politibiler/brandbiler der holdt med udrykning og små mænd med vandslanger. Andre klubber havde udstillet store bylandskaber med veje, rangerplads m.m. Det var rigtig imponerende at se, specielt var jeg fascineret af skovbranden og togene som holdte for stop på banen. Derfor foreslog jeg også mor og far, at vi lige tog en rundtur til efter frokosten og den var de med på. Desværre havde vi glemt kameraet, så billederne dem må i selv danne jer i fantasiens verden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Sommerferie uge 33  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er lørdag i uge 32 og vi er startet på 2 ugers sommerferie, jubiiii. Mor og far har lovet, at det første vil skal i ferien er at lave nyt værelse til mig og jeg glæder mig, jeg fortæller som vil høre på mig, at jeg skal have ny seng. Mor og far har også lovet, at vi i ferien skal ud og køre sammen og også ud til farmor og farfar når de kommer hjem fra ferien, men først og fremmest skal vi bare hygge, og mor og jeg lægger ud med en hyggeaften uden far, for han skal i byen, men pyt pyt, for jeg har ham jo de næste 2 uger.

Søndag:
I dag har vi tømt mit værelse for legetøj, møbler og seng, sidst nævnte er flyttet ind til mor og far for en tid. Morfar har været her i eftermiddags og hjulpet far med at flytte mit skab og puslebord for de skulle skilles inden de kunne flyttes og det krævede lige to store stærke mænd. Mor og jeg vi forsøger at finde ud af hvordan vi bedst organisere rodet, og det er pt. blevet til, at jeg (og lillesøster/bror) indtil hun/han får sit værelse skal have puslebord i mor og fars soveværelse, at min tremmeseng indtil min nye seng bliver købt og samlet skal sove hos de gamle. Resten af mine møbler er sat rundt omkring i huset, hvor de skal blive stående til lillesøster/bror får sit værelse. Mit legetøj er sat mere eller mindre samlet i grupper i gangen, stuen og køkkenet afhængig af om jeg må tage det selv eller ej og mit klædeskab er en vasketøjskurv. Men som mor siger, så skal det være skidt før det bliver godt, så ud fra hvordan her pt. ser ud, så bliver mit værelse rigtig godt.

I eftermiddags har vi været i Silvan og Hjem og Fix, og selvom det var i sidste øjeblik inden de lukkede, så fik jeg et Grislinge tæppe til at ligge foran min seng og de gamle fik købt de praktiske ting de manglede for at komme i gang med værelset.

Mandag:
Far har i dag pillet loftlister, paneler og karme ned, for de skal males hvide og så har han dækket hele gulvet af, for farven på væggene skal lige friskes lidt op og det bliver fars job. Mors og mit job bliver at forsøge at holde styr på resten af huset, rydde op efter måltiderne og servicerer far (det sidste er mit job og består i at kysse far når han bliver træt). Mor har fået slebet alle lister m.m. så de er klar til at hun finder malerpenslen frem i morgen.

Her til aften har vi haft huset fyldt af spisene gæster, ja det vil sige, at mormor, morfar, moster og onkel Allan har været her til svenske pølseret

Tirsdag:
I dag har mor og jeg været ud og klare lidt forskellige ærinder til formiddag mens far har været praktisk i huset. Min middagslur har jeg fået hjemme hos mormor for far og mor har været til skanning med lillesøster/bror.

Til eftermiddag har far malet værelset lilla og mor har malet lister, paneler og karme alt imens har jeg forsøgt at være så behjælpelig som jeg kan, herunder ved at hive lidt tapet af, fordi jeg synes det var dumt at der hang sådan en løs lap. Det sidste stykke arbejde faldt ikke i hel god jord hos hverken far eller mor, så jeg blev bedt om at finde på noget mere praktisk at lave, øv bøv.

Efter jeg var gået i seng fandt mor og far ud af, at nu de er i gang derinde, så skulle loftet også lige skiftes, så i morgen tidlig bliver farmand sendt i byen efter nyt hvidt loft.

Onsdag:
Så er loftet i hus og mens far har fået klaret nogle forskellige ting, så har mor og jeg været til lægesamtale på KAS Herlev ifm. mors graviditet. Jeg charmede lige lægen som start og det gav bonus, for han sagde jeg var en sød pige. Hvad han sagde om lillesøster/bror må i læse på hendes/hans side.

Far er kommet i gang med at sætte loft op hos mig, og nu det er mit værelse han knokler med, så synes jeg kun det er fair jeg hjælper til, og det gør man vil bedst ved at efterligne det far gør, så da jeg så han satte streger på loftet inden han gik ud og savede, så fandt jeg lige hans blyant og hjalp til med et par streger. Jeg vil helst ikke fortælle hvad han sagde til den hjælp, men jeg hørte altså mor grine.

Til aften har jeg vist de gamle hvordan man slår en kolbøtte, men det faldt vist ikke i helt så god jord hos dem, så det er ikke noget jeg lige gør igen foreløbig.

Torsdag:
Så er tiden kommet til at vi skal ud og købe møbler. Nu er der nemlig sat loft op, malet vægge og karme og paneler er delvist sat op. Til formiddag lagde vi ud med at køre i Bauhaus i Glostrup efter lampe til mit værelse og badeværelset, jeg må slukøret sige, at det kun blev til lampe til sidstnævnte. Peter Plys sengelampen var udsolgt og vi kunne ikke blive enige om loftlampe. Turen gik herefter ind til fars arbejde, hvor han lige skulle hente nogle bøger - som om han får tid til at læse i ferien og klare nogle andre ærinder. Ved froksottid hvor jeg efterhånden var så spændt som en luftballon kørte vi ENDELIG i Ikea efter mine NYE møbler, herunder min seng. Efter længere tids leden og søgen fandt vi møblerne og jeg var så træt af al den spænding, at jeg faldt i søvn på mors arm da vi skulle betale, så mens far han fik lånt traile, spændt den for bilen osv. fik jeg en dejlig lur i mors arme på en bænk i Ikea. Da vi kom hjem var klokken så mange, at det var tid til at hente mormor og moster som skulle med mor og mig i Bilka, så selvom min nye seng nu er i hus, så er den ikke samlet.

Bilkaturen var en dejlig succes, jeg fik vinterstøvler og mor fandt en masse tøj til far (som det efterfølgende har vist sig at vi måtte bytte igen) og vi fik alle sammen handlet som om man skulle tro, at der bliver hungersnød inden for de næste par dage. Da mor og jeg kom hjem, var morfar ved at hjælpe far med at flytte nogle flere tunge ting og få sat den gamle loftlampe op inde i mit værelse.

Fredag:
Dagen i dag er gået med at sove længe, samlet møbler og sovet til middag.

Til aften har vi været på Vestegnens Kræmmermarked med Rune og Bonnie. Det var meget hyggeligt, men selv kræmmermarkedet var der nu ikke så meget ved. Som på så mange andre kræmmermarkeder var der også et tivoli, og jeg fik en tur i brandbilerne. Efter en god gåtur på kræmmermarkedet og far havde vundet mig en lille bamse, kørte vi hjem til Rune og Bonnie og hyggede.

Lørdag:
I dag har vi igen sovet længe, far har samlet min nye seng og resten af de 2 reoler og så har han været i Glostrup og hente kommode/skab til mig. Mor og jeg har forsøgt at få lidt styr på huset, men det er nu lidt svært, når alle mine ting stadig står placeret rundt omkring, men forhåbentlig varer det kun et par dage endnu.

Til aften har vi besøgt olde og Preben sammen med mormor, morfar, Nomi og moster. Det var en rigtig hyggeaften med masser af god mad til de voksne og masser af guffer til mig og så fik moster og jeg tegnet en masse i min Bamse bog og jeg har lavet mad til både moster, mormor og mor.

Søndag:
I dag har far fået samlet min kommode/skab halvt, men desværre gik der noget galt, så han blev ikke færdig inden mor og jeg kørte op for at hente moster og mormor, som mor havde lovet at køre i Bilka, nu hun alligevel selv skulle ned og bytte al det tøj vi havde købt til far.

Efter Bilka turen var det mors mening, at hun og jeg skulle hjem og hygge med at sætte lidt legetøj på plads, gøre min nye seng helt klar til at jeg kunne sove i den for første gang og ellers bare lege, men det lavede mig og mormor nu hurtigt om på, vi var nemlig begge mere end enige om, at jeg skulle med mormor hjem og så måtte mor bare følge trop uagtet hvad planer hun havde.

I aften er også aftenen, hvor jeg har sovet i min nye seng for allerførste gang og det gik helt uden problemer. Jeg blev lagt pavestolt i seng af mor, og efter bare at have sikret mig, at mor var i huset så faldt jeg stille og roligt i søvn og resten af natten har bare været dejlig, bortset fra de ulidelige hosteanfald jeg bliver ved med at have om natten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Starten af august  
 

I øjeblikket bruger vi - mor, far, mig, mormor og morfar af aftnerne på at tømme loftet, pakke ned og sortere og kører tingene til opbevaring, for om ikke så lang tid, så skal vi have lavet forskellige ting i huset, herunder nyt værelse til mig nu jeg "snart" skal være storesøster og desuden er vokset ud af min tremmeseng. Jeg nyder rigtig meget, at mormor og morfar er her næsten hver aften, for mormor giver mig lov til at hjælpe med at pakke ned i kasser - når hun vender ryggen til, så skynder jeg mig at pakke noget af det ud igen, hun kan ikke forstå hvordan vi kan have så meget der skal pakkes om/ned, men hun skulle bare kende mit lille trick for at få hende til at blive her lidt længere.

Morfar han har foruden at hjælpe far med at tømme loftet også hjulpet med at flytte om på nogle skabe i bryggerset, sat nye lamper op i både bryggers og køkken og ny emhætte, så her sker en masse kan i nok forstå, men ikke helt uden lidt "brok" fra mormor og morfar, de siger at mor og far rigtig forstå at planlægge. Da de ventede mig flyttede de i hus og nu hvor de venter sig igen, så skal vi bygge om.

 

 

  9. august  
  I dag har jeg været til 2 års undersøgelse hos lægen. Hun havde kun rosende ord at sige om mig og jeg er nu vokset til ca. 91 cm. og vejer 12 kg.  
  31. juli  

I dag har jeg haft hyggedag sammen med moster herhjemme. Hun og onkel Allan har nemlig fri og i aften skal de holde deres fødselsdag for familien her hos os.

Moster og jeg har brugt dagen på at bage pizzaboller og kagebunde og så har vi ellers hygget os og gjort lidt forskelligt klar til i aften, jeg har været en stor pige og hjulpet til så godt jeg kunne. Onkel Allan har ikke været så meget herhjemme, han har skulle til syn med deres bil og klaret en masse andre ting.

Til eftermiddag sørgede moster for, at vi begge to kom i et dejligt langt bad og blev rene igen, det var rigtig dejligt. Da mor kom hjem fra arbejdet hjalp hun til med at dække bord og rose moster og mig for alt det store arbejde vi havde nået.

Til aften kom moster og onkel Allans gæster og så fik moster og onkel selvfølgelige gaver, jeg havde lavet en fin billedramme til onkel Allan og sat et flot billed af ham og mig ind ind i og til moster havde jeg malet nogle flotte drikkeglas.

 

 

 

  30.juli  

 

I dag har jeg, mor, far, moster og onkel Allan været i BonBonland og det er ikke løgn, når reklamen siger, at der er sk... skægt i BonBonland, for manner sikke en dag. Jeg var oppe og prøve alle mulige ting, både alene og med far, moster og onkel Allan, inkl. vandrutsjebanen og sikke et sus det gav i maven, det var ventetiden værd.
Jeg prøvede også karosel, mekaniske gynger, rutsjebane, hoppepuder og meget mere. Vi gravede efter guld, men fandt ikke noget og så spiste vi medbragte madpakker og tog lige 5 minutters pause, men heller ikke mere. Far, moster og onkel Allan prøvede også nogle forskellige ting, men det var ikke værd gang jeg måtte komme med.


Efter 7½ time i BonBonland kørte vi hjem igen, men selvom både moster og onkel Allan faldt i søvn i bilen, så havde jeg bare oplevet så meget, at jeg måtte snakke med mor om det på vejen hjem, så jeg nåede kun at sove i 5 min. så jeg var godt træt resten af aftenen, selvom moster og onkel Allan blev og spiste pizza og sov her.

  29. juli  
 

I dag har mor, far og jeg været til Mathildes 3 års fødselsdag (en pige jeg har gået i dagpleje med). Hun havde inviteret os, mormor og morfar, en anden pige fra dagplejen og hendes forældre samt noget familie til grill.
Jeg havde et memoryspil med "My little Pony" med til hende i gave.

Vi unger havde slet ikke tid til at grille for der var så meget vi skulle lege, bl.a. i Mathildes store trampolin, det var eddersvært at holde balancen, men efter lidt træning blev jeg bedre. Far var også helt vild med at hoppe i trampolin, både med og uden os unger.

Efter de voksne havde spist, fik vi børn lov til at bade i Mathildes badebassin og det var ikke helt uden at gøre nogle af de voksne våde, men heldigvis blev de ikke sure.

 
  28. juli  
 

I dag har jeg været i gæstedagpleje for mormor har haft en fridag. Mor, far og moster har været på sygehuset til kontrolskanning af babyen, men det kan i læse mere om på lillesøster/-brors del af hjemmesiden. Det var moster som hentede mig fra gæstedagplejen, en god overraskelse.

Til eftermiddag har jeg været med mor, mormor og moster i City 2 og jeg skal ikke klage over den tur, jeg blev nemlig møgforkælet. De købte alle tre nyt legetøj til mig og jeg fik lov til at pille ved alle legesagerne inde i fætter BR.

Mor og jeg blev hos mormor og morfar og spiste grillmad, mens far han tog sig en velfortjent aftensslapper derhjemme.

 
  9. juli  
  I dag har vi været en rigtig overskudsfamilie og revet eftermiddagen ud af kalenderen til familiehygge. Vi gik alle tre over i Hedeland og tog damp-veterantoget fra "Brandhøj station" til "Fem Ege station", tur/retur, en tur på små 40 min. Det var smadder hyggeligt og vi så alt fra ænder til heste til køer på vejen, og kørte forbi skibakken og en masse andre ting. Jeg glæder mig til at komme i dagpleje i morgen, så jeg kan fortælle alle de andre børn, at jeg har været ude og køre i veterantog.

  2. juli  

 

I dag har vi alle sammen været til fødselsdags-brunch hos morfar, og når man holder fødseldag skal man selvfølgelig også have gave, så jeg havde dekoreret en dyb tallerken til morfar med flotte farver, den skal han spise sin yoghurt af om eftermiddagen (og selvfølgelig fortsætte med at dele med mig).

Kusine Emily kalder mor for Sanne og den fangede jeg hurtigt, så resten af dagen kaldte jeg kun mor for Sanne og nægtede at sige mor, det synes jeg var enormt sjovt, men skal hilse og sige, at mor ikke var enig med mig.

Efter vi alle havde spist os godt mætte så legede vi unger i haven og moster sørgede for at alle blev fine i håret, nyklippet og farvet.

 
  1. juli  

 

 

 

 

 

 

Her til morgen kørte far og mor mig ind til moster og onkel Allan for de to havde arrangeret, at vi imens mor og far skulle kigge på møbler til mit nye værelse, så skulle vi i ZOO, bare os tre.

Det var en kanon tur skal jeg hilse og sige, vi kørte hjemmefra Brønshøj næsten med det samme jeg var afleveret og derfra så gik den vilde jagt på dyre-oplevelser. Vi var så heldige at hver gang vi kom til et nyt dyr så skete der noget, f.eks. så jeg elefanterne blive vasket, aberne gynge og søløverne blive fodret. Vi brugte hele dagen inde i ZOO og på vejen hjem fik jeg lov til at beholde det stinkdyr som jeg lige hapsede på vejen forbi en forretning, ja altså det vil sige,jeg synes det var så sødt, at jeg kom til at give slip på min klapvogn og tage det ned fra stativet og så lige tilbage og holde fast i klapvognen igen - bare rolig moster og onkel Allan har betalt for det (de kunne ikke stå for min glæde over min nye bamse). Efter vores dejlige ZOO tur kørte vi hjem til Brønshøj hvor moster og Onkel Allan bor og mens onkel Allan gjorde klar til aftensmaden så hyggede moster og jeg os. Da vi nåede sovetiden redte moster op til mig ved siden af deres seng og der gik ikke mange minutter før jeg sov dejligt.

I kan se masser af billeder fra turen under billeder, billeder 2006, Zoo tur med moster og onkel Allan

  24. juni  
  Min far kan godt være lidt af et rendehoved, men det gør ikke så meget, for så sørger mor tit for at vi også laver noget andet og i dag havde hun arran-geret med farmor og farfar, at vi kørte ud til dem og spiste til aften og hyggede os - hvilket jeg faktisk synes var ganske dejligt.  
  22. juni  
  I dag har jeg været med mor til lægen og nu vi var der, så undersøgte lægen lige mine fødder, for jeg går meget indad på dem og lægen siger jeg har platfødder og at en anden læge lige skal kigge på dem, så lægen har henvist mig til en speciallæge i Roskilde.  
  21. juni  

Nu kunne man godt tro, at far og jeg har været så meget sammen de sidste par dage og haft så meget kvalitetstid at vi kunne bruge et par timer fra hinanden, men sandheden er faktisk, at jeg i dag har været så syg i maven at jeg ikke måtte komme i dagplejen og far derfor har haft barn syg fra arbejdet med mig.

Heldigvis for mig er vejret så dårligt, at dagplejens ZOO tur i dag er aflyst, så selvom jeg gerne havde undt de andre børn en tur derind, så er jeg glad for ikke at være gået glip af den.

 
  20. juni  
  I dag har næsten været en hel almindelig tirsdag, bortset fra, at dagen har været meget lang for i aften kommer mor hjem fra Jylland og selvom jeg af hensyn til mors ego ikke er meget for at sige det, så har jeg faktisk savnet hende lidt (meget).  
  19. juni  
 

Ihhh hvor er det altså sjovt at være alene hjemme med farmand. Efter han hentede mig i dagplejen, så kørte vi ind til Rødovre centrum bare for at ose og (selvfølgelig) faldt der lidt legetøj af til mig, jeg fik en stor skovl til sandkassen.

Fra dagplejen har jeg i dag "ringet" til mor og sagt "allo mor, hvad lave du?” Mormor sørgede for med det samme at sende mor en sms med den besked og i ved jo nok hvordan mor reagerede på det, hun blev selvfølgelig glad.

 
  18, juni  
  Her til formiddag har far og jeg kørt mor til Roskilde, hvor hun skulle med bussen til Jylland, hun skal være på kursus i 3 dage. Jeg ved godt hvem af os der havde sværest ved at sige farvel, men det vil jeg holde som en hemmelighed. Efter min middagslur kørte far og jeg til skibby og besøgte familien derude og vi endte hos oldemor som serverede flæskesteg - og jeg skulle lige sige, at jeg smadder godt kan lide flæskesvær og at man hos oldemor faktisk ikke behøver at spise kødet for at få flæskesværen.
  17. juni  
  I dag har mor og jeg været hjemme hos mormor & morfar og hygge og jeg har set hvordan man sætter et luftanlæg op, det har morfar nemlig gjort i dag og nysgerrig som jeg jo er, så skulle jeg da lige følge med fra start til slut, dog med et par legepauser ind i mellem.  
  16. juni  

 

I dag har jeg været med dagplejen på Bondegårdstur til Kværkeby. Der er sket så meget, at jeg dårligt kan huske det hele, men vi startede i hvert fald med at køre i stor bus fra Hedehusene til Kværkeby og derefter så vi en masse dyr, bl.a. kyllinger, køer, heste og lamer. Jeg har redet på pony og næsten røt en ko og så har jeg aet en kylling. Bondemanden gik rundt med en spand med brød til hestene så han kunne kalde dem til sig, men da jeg ikke var helt sikker på om han gjorde det godt nok, gav jeg næsten lige en hjælpende hånd.

Efter vi havde spist frokost og leget dernede kørte vi hjem i den store bus igen og selv jeg var meget fascineret af bussens størrelse og af at tale om alle oplevelserne, så faldt jeg i søvn op ad mormor på vejen hjem.

I kan se nogle af billederne fra den dag under billeder, billeder 2006, bondegårdstur med dagplejen

 

 

 

 

  15. juni  
  Bare rolig, så er jeg på dupperne igen, faktisk så meget, at far og jeg til aften kørte i Capellap Play på Ros Torv og legede inden vi kørte hjem til huset. Mor nåede jeg ikke at se den aften, for hun arbejde længe, men helt ærlig hvem har brug for sin mor på sådan en sjov aften med sin farmand?  
  14. juni  
  I dag har jeg været hjemme for dagplejen for til morgen var feberen stadig høj. Mor og jeg har holdt os en stille og rolig dag foran fjernsynet og så har jeg ellers fået lov til at lave det jeg ville, og det var inkl. at se Peter Plys film.  
 

13. juni

 
 

I dag tog mormor med hjem efter hun fik fri fra arbejdet, hun og mor har nemlig planlagt syaften nu morfar han ikke er hjemme. Imens har far og jeg badet i mit nye badebassin, det er godt nok ikke så stort, men far og mig kan sagtens være i det på samme tid.

Desværre er jeg til aften blevet syg og lige pludselig fået feber, mor hun håber ikke det er noget alvorligt, for på fredag skal dagplejen nemlig på bondegårdstur og der vil jeg gerne med.

 
  11. juni  
 

I dag har vi børn (My, Ebba og jeg) været på legepladsen med de voksne. Da vi kom hjem, fik vi lov til at bade lidt, men desværre har jeg ikke fået noget badebassin, så det endte med at vi bare tog vand fra badekaret udenfor og pjaskede lidt på os selv og hinanden. Far synes hurtigt, at han lige måtte hjælpe, så han tog vandslagen og sprøjtede på os, men heldigvis fik vi hjælp af mor og René som hentede hver deres spand med vand og hældte ud over far, så kan han nemlig lære det.

I eftermiddags har mor og jeg sået lidt blomster i det en bed ude på terrassen og i krukkerne og til aften har vi grillet og slappet.

 

  10. juni  

 

I dag har mor og jeg startet morgen med at hygge og spise morgenmad på terrassen. Efter morgenmaden tog vi dagen stille og roligt, vi har leget, badet, hygget og gjort lidt klar til i aften, hvor mor og far venner kommer på besøg.

My, Ebba (mine to nye venner fra Sverige) og jeg fik lov til at grille snobrød inden vi spiste aftensmad og bagefter grillede de voksne kød og vi fik alle sammen en masser lækkert at spise.

My, Ebba og jeg kørte rundt i haven på mine knallerter og trehjulede cykel og så legede vi i sandkassen og i legehuset, vi fandt hen på aftenen ud af at lege sammen og ikke hver for sig. Jeg synes det var smadder sjovt at lege med dem, for de er meget større end jeg (4 og 6 år), men heldigvis tog de hensyn til jeg var så lille.

Til aften har jeg også lige demonstreret overfor mor og far, at jeg med hjælp fra en stol sagtens selv kan kralve op i tremmesengen. De gamle blev lidt chokeret, da det gik op for dem at jeg selv havde skubbet stolen hen til sengen og så lige kravlet op i den ved at svinge det ene ben op og så lade mig falde ned i sengen, faktisk blev de lidt sure på mig, men de fandt da ud af, at nu er det vist ved at tid for at finde ud af hvilken seng jeg skal ønske mig til min fødselsdag.

Desværre fik mor og far ikke taget så mange billeder, men dem der er kan i se under billeder, billeder 2006, venne-komsammen

 

 

 

 

 

  9. juni  
 

Så har jeg igen skulle arbejde for føden hos mormor. Mor og jeg har nemlig selv måtte lave kartoffelsalat til aftensmaden, bare fordi vi havde inviteret os selv til mad, nu far ikke var hjemme. Det gode ved et er, at det faktisk var det hele værd, for mormor var helt vild med min kartoffelsalat.

Selvom vi havde travlt i køkkenet så nåede vi faktisk også med mormor ud i City 2, hvor stofforretningen lukker. Mor købte stof til gardiner til mit nye værelse (jeg valgte selv stoffet), gardiner til lillesøster/brors værelse, stof til natkjole til mig og så lidt andre ting hun ikke kunne undvære.

  6. + 7. juni  
 

I dag (tirsdag) har moster og onkel Allan hentet mig i dagplejen efter jeg havde sovet til eftermiddag. Jeg skal sove hos dem i aften for mor er til møde og far skal til rollespil, men mellem os, så generer det mig altså ikke, tværtimod. Moster er nemlig god at putte med og onkel Allan er god til at lave ballade, og vi laver altid en masse sjove ting når vi er sammen.

Idag (onsdag) har vi rigtig hygget med at sove længe, spise morgenmad og tage tingene helt stille og roligt. Vi har også bagt Tottekage efter min bog som jeg havde med, faktisk bagte vi to, så jeg kunne få en med hjem til mor og far. Moster og onkel Allan afleverede mig på mors arbejde om eftermiddagen. Det var nu lidt trist at jeg kun skulle sove der en dag, men heldigvis har moster og onkel Allan lovet mig, at jeg må komme på besøg igen.

 
  5. juni  

I dag har vi ikke lavet så meget, vi har været på legepladsen og jeg har været ude og cykle lidt på min trehjulede cykel, men det kræver vist lidt øvelse.

Til aften har vi grillet og lavet snobrød, jeg har næsten selv lavet snobrødsdejen, fik kun lidt hjælp fra mor.

 
4. juni  
 

I dag har moster og onkel Allan været forbi, for moster skulle klippe mig og mor og onkel Allan skulle være gøre deres bil klar til salg. Nu kan jeg jo godt lide min onkel Allan, så da jeg var klippet skyndte jeg mig ud for at hjælpe ham. Far han gav mig regnbukser og gummistøvler på og det var nok meget fornuftigt sådan som onkel Allan og jeg pjaskede. Da jeg synes bilen var fin og færdig hentede jeg min knallert og begyndte at vaske den, for helt ærlig så var den vist blevet noget beskidt.

 
  3. juni  
 

I dag stod mor og jeg dejlig tidligt op, jeg synes vi lige så godt kunne få noget nyttigt ud af pinseferien, så kl. 7.00 "kaldte" jeg på mor.

Vi havde en rigtig hyggelig morgen, vi slappede af foran tv'et, spiste morgenmad i stuen og så fik jeg den helt store skønhedstur, men et dejligt skumbrusebad, creme, hårbalsam, klippet negle osv. Jeg var så lækker, da jeg gik ind og vækkede far kl. 11.00.

Da var endelig stod op, gik vi alle tre en tur op i byen hvor der var byfest, desværre var vejret bare ikke så godt, men det hindrede os nu ikke i at sidde og få et par af slagterens gode grillpølser eller gå en tur langs boderne. Far købte 3 puslespil og en 3 hjulet cykelt til mig, så det var for mig alletiders tur.

Efter en lille lur, kørte vi op til farmor og farfar på en campingplads i Rågeleje og grillede og hyggede. Faster, onkel Poul og mine to fætre var også deroppe. Mor og far tog os børn med op på legepladsen, hvor der bl.a. var en stor hoppepude, det var noget jeg kunne lide. Far og jeg hoppede så han blev helt træt, og skal jeg være ærlig så gjorde al den friske luft vist også mig træt, for da vi kørte hjem, faldt jeg hurtigt i søvn.

 

 

 

  24. maj  

 

 

Min morfar han kan altså noget andre morfædre ikke kan! I dag har mor og jeg spist hos mormor og morfar og bagefter kørte vi alle 4 på Flyvergrillen. Det regnede hele vejen derind, men morfar han lovede, at når vi kom derind så ville regnen holde op, og ved i hvad?? Regnen holdt op da vi kom ind til Flyvergrillen - jeg kan vist godt sige, at min kæbe røg helt ned på maven af benovelse. Som den morfar-pige jeg nu er, så sørgede jeg selvfølgelig for at holde mig tæt på morfar og ved i hvad han viste mig?? Flyvemaskiner som lettede!! Det er altså lidt underligt at se en flyvemaskine køre hen af jorden for at lette og flyve op i himlen, faktisk så underligt så jeg ikke helt forstod det, jeg prøvede at forklare morfar, at flyvemaskiner altså hører til oppe i himlen, men morfar holdt fast på, at de først skulle køre hen af jorden for at lette. Morfar købte (selvfølgelig) is til os alle 4 derinde, og sikke en stor is, guffer.

Hele vejen hjem i bilen fortalte jeg mor, hvordan morfar og jeg havde set flyvemaskiner, hun og mormor blev næsten helt jaloux, for selvom de var med, så var det kun min morfar og jeg der havde set dem - i hvert fald hvis du spurgte mig.

 
 

22.maj

 
 

I dag har vi alle tre været til oldefars 80 års fødselsdag, den blev holdt på Regnbuen i Frederikssund. Vi var med i en fællesgave til oldefar så han kan få et digital kamera.

I kan tro, at vi var rigtig mange til at fejre oldefar, og der var endda nogle som havde lavet en sang til ham. Vi oldebørn fik vores mad først så vi hurtigt kunne blive færdige og komme ned og lege, jeg var så heldig, at mor havde taget en masse legetøj med til mig og så var der også fætter Patrick og Phillip at lege med. Det var rigtig sjovt, og så sad jeg og hyggede lidt hos faster.

I kan se billeder fra fødselsdag under billeder, billeder 2006, dagplejedag.

 

  21. maj  
 

Sikke en dejlig lørdag jeg har haft. I formiddags var vi inde hos Rune og Bonnie og spise frokost og hente sand til min sandkasse og i eftermiddags kom moster og hyggede. Om aftenen kørte mor og far i biffen og mig, moster og onkel Allan vi rå-hyggede med god mad, sodavand og slik og så en masse leg, så meget, så jeg gik tidligt omkuld selvom jeg mere havde lyst til at være oppe.

 
  Uge 18 & 19  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I disse uger har verden set lidt underligt ud. Mor tog på kursus om onsdagen i uge 18 og kom først hjem igen fredag eftermiddag. Far og jeg har sovet alene om onsdagen, men pga. fars arbejde har jeg sovet hos mormor og morfar om torsdagen. Det har været lidt hårdt at undvære mor, men tiden er nu alligevel gået stærkt. Far og jeg hyggede onsdag aften og torsdag dag var jo som den plejer, altså lige indtil om aftenen. Da vi havde spist mad, gik mormor til møde og det var meningen morfar og jeg skulle hygge, men pludselig kom moster på besøg og morfar skulle sælge den gamle bil. Selvom der ikke blev så meget aftenhygge med morfar, så blev der det med moster, hun læste historier for mig i en hel time i mormor og morfars seng.

Fredag eftermiddag da mor kom hjem var far og jeg på legepladsen, men mor hun opdagede os hurtigt og sprang ud af taxaen. Jeg blev så glad for at se min mor igen, at jeg nærmest hoppede ned af gyngen og løb over til hende, i kan tror hun fik mange kysser og det samme gav mor mig. Mor havde også købt lit gaver med hjem, ved ikke lige hvordan hun havde tid til det med det hårde kursusprogram hun fortalte om, men 2 nye sommerkjoler, en dukke skråstol og dukketilbehør fik jeg. Om aftenen var vi oppe og besøge oldemor på hospitalet, hun var blevet indlagt lidt tidligere på dagen.

Søndag formiddag var mormor, mor og jeg en tur i Hvidovre Stationscenter og kigge på tøj til os alle tre, jeg fik to nye soltoppe af mormor og mor og mormor fik begge to nogle nye bukser. Om eftermiddagen blev jeg kørt op til mormor og morfar, det var ikke planlagt, men pga. en masse triste ting som der skete for faster og onkel Poul, var mor og far nød til at køre fra mig et par timer, ja det blev faktisk til, at jeg sov hos mormor og morfar og faktisk har jeg hele ugene sovet hver anden dag hos mormor og morfar fordi mor og far ikke har kunne være hjemme hos mig. Jeg har selvfølgelig savnet mor og far, men heldigvis så er der blevet hygget lidt ekstra hos mormor og morfar, så meget, så jeg har fået mavemælk (kakaomælk) til morgenmaden, været med til at vande alle mormors blomster uden for og så lige mine bukser, men sådan en vandkande er altså også tung, det sagde jeg også til mormor, så hun hjalp mig lidt. Morfar og jeg har luftet Nomi (mormor og morfars hund) sammen, jeg er faktisk meget stolt af at kunne sige, at jeg holdt Nomis snor.

Mor og far siger de næsten er nervøse for at åbne postkassen i disse tider, for de er bange for, at mormor og morfar snart vil have halv forældreret over mig :-)

Onsdag i uge 19 var der dagplejedag, heldigvis nåede mor og far at deltage. Vi børn, dagplejere og nogle forældre/bedsteforældre gik fra det røde hus i byen til fritidcenteret, hvor der var dækket op med saftevand, kaffe og kage og sat legeredskaber frem til os børn på plænen. Da mor og far kom sad jeg hos mormor og spiste kage og tro mig, jeg rejste mig ikke før jeg var helt færdig med hver en krumme. Far og jeg rendte rundt på den store græsplæne og legede med alle redskaberne og mor forsøget at få en masse billede af det. Resultatet kan i se under billeder, billeder 2006, dagplejedag.

Efter dagplejedagen kørte vi alle tre ud i City 2 og jeg fik en masse sommertøj, så nu håber jeg det gode vejr er her for at blive.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  15. maj  

 

 

 

 

 

 

I dag har vi været til mormors 25 års jubilæum, tænk jer engang, mormor har været dagplejer i 25 år, tænk med børn hun har passet i alle de år.

Til formiddag var vi til åbent hus, der var flere af mormorms nuværende og tidligere kollegaer og nogle af mine legekammerater fra dagplejen. En af mors tidligere dagplejebørn var også på besøg med sine forældre, og tænk jer engang, hendes far er politimand, og ved i hvad, han mødte op i politiuniform og politibil, det var altså lidt sejt, især da min fætter Rasmus og jeg fik lov til at sidde i hans politibil og helt vildt sejt var det, da han satte sirene på, viste i godt, at en politibil siger hvieeee hvieeee - min ynglingslyd resten af dagen til stor fortrydelse for resten af familien.

Tilbage til mormors jubilæum, da gsæterne var gået hjælp mor og jeg mormor og morfar med at rydde lidt op. Min lur fik jeg som jeg plejer i den store tvillingebarnevogn på terrassen. Da jeg var vågen kørte moster, onkel Allan og jeg en tur til Roskilde, det var en god tur og ved i hvad moster og onkel Allan købte til mig?? En politibil der kan sige hvieee hvieee og nogle puslespil.

Om aftenen kom far, oldemor, Preben, morbror, tante og min kusine og fætter, og så hyggede vi alle sammen med god mad som morfar og mormor havde lavet og jeg viste stolt min politibil frem.

Som gave til mormor havde jeg dekoreret to glasfade med maling til bloklys, og fra os alle tre og moster og onkel Allan fik mormor et rejsegavekort, så hun og morfra kan tage på en forlænget weekend uden børn. Mormor fik selvfølgelig også en masse gaver af alle de andre gæster, hun er en rigtig heldig mormor.

Der er billeder under billeder, billeder 2006, mormors jubilæum.

 

 

 

 

 

 

  Uge 17  

 

 

 

 

 

Altså ved i nu hvad, der kan da heller ikke ske noget hjemme hos mormor og morfar uden morfar straks tror det er mig som der har lavet ballade. Ser i, en aften i denne uge, skulle morfar i bad og så var der kun koldt vand tilbage, morfar blev selvfølgelig lidt vred på mormor over, at hun sådan havde brugt alt det varme vand når nu morfar trængte til et bad, men mormor forstod selvfølgelig ikke morfar, for hun påstod hun ikke havde brugt varmt vand. Så var det morfar lige måtte undesøge det lidt nærmere, og tænk jer, så var der én som havde åbnet skabet i bryggerset og skruet ned på varmvandsbeholderen. Er det ikke at lave ballade, men hvem tror i fik skylden? Lille mig, som om jeg kunne finde på at gøre sådan noget. Nu kalder morfar hans lille varme/gasmester.

Der er jo ingen som er i tvivl om, at det selvfølgelig ikke var mig, som var ballademageren den dag, men jeg vil nu godt indrømme, at jeg sammen med Mathilde kom til at hælde lidt mælk ud på frokostbordet en dag mormor lige skulle hente noget i køkkenet, mens vi unger sad i dagplejeværelset og spiste frokost. Og jeg vil da også gerne indrømme, at jeg kom til, at klappe kage i mælken sammen med Mathilde, måske lidt mere end kom til, for mit tøj var så vådt, at det måtte skiftes.

Nu vi er i gang med ballademager historierne, så kan jeg da også lige fortælle jer, at i eftermiddags fik lov til at blive ude i haven og lege da vi kom hjem fra dagplejen. Mor var selvfølgelig tit ude og se til mig, for det var første gang jeg var alene ude, og vi far har ikke fået sat lås på havelågen endnu, så den er bare bundet sammen med en elastik. Nu er verden jo stor og jeg tænkte, at når nu vores kat Mille sådan må gå ud og udforske den for mor og far, så må jeg sikkert også godt, så i bedste Emil fra Lønneberg stil tog jeg elastikken af havelågen, åbende lågen og gik ud i indkørslen. Desværre kom mor bare lige ud af døren 2 sekunder efter og opdagede hvad jeg var i gang med, så hun blev lidt sur på mig, og så forskrækket over hvor jeg var på veje hen.

Mit største hit om aftenen i disse dag er, at være en rigtig pjattegøj, jeg synger, danser og dreje rundt om mig selv, så jeg falder pladaks på numsen og så griner jeg bare af det hele.

Jeg er blevet meget bedre til at sige forskellige ord og korte sætninger af 2-3 ord. Fars yngling var da jeg forleden skulle i seng og mor ville lægge mig ind som hun plejer. Jeg sagde klokkeklart til mor:"det skal far". Far blev glad og mor blev lang i ansigtet, men så kan hun lære det. Nu har hun været så bekymret for om jeg kunne sige rigtige. ord/sætninger og vola, det kan jeg, når jeg altså VIL.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Uge 15  

Mor og jeg holder påskeferie i denne uge, ja det har vi faktisk gjort siden fredags i sidste uge. Det er ikke dårligt at gå hjemme med mor og blive lidt ekstra forkælet, og slet ikke når man også har fået en ny tand, det gør jo lidt avs.

I kan jo nok forstå, at når vi sådan holder ferie uden far, så hygger vi os helt vildt. Der er jo masser af tid til at tegne, lege, gå ture og ikke mindst køre lidt ud og shoppe. En af dagene har faster og mine to fætre fra Skibby været her, mor skulle nemlig sy gardiner med Spiderman til fætter Patrick.

Far har (selvfølgelig) holdt fri med os torsdag og fredag, dvs. han har nu ikke været hjemme hele tiden, for han har også været til poker.

Lørdag har vi været til påskefrokost hos farmor og farfar i deres campingvogn, der var oldemor fra Jylland på besøg sammen med farmors søster, mand og datter. Det var ganske fornøjeligt, men da jeg jo ikke ser al familien så tit, så skulle jeg lige bruge lidt tid til at se dem an, men så skruede jeg også helt op for charmen.

Efter frokosten var far, mor og jeg på legepladsen, hvor de havde en kæmpe hoppepude og en stor legeplads. Jeg kunne godt have brugt timer derovre, men mor og far sagde stop til sidst, men til gengæld så gik vi en tur sammen og jeg fik en lille lur i klapvognen.

 

 

 

  25. marts  
 

I formiddags hentede moster og onkel Allan mig. Vi har været i Danmarks akvarium sammen med en af onkel Allans venner. Efter en dejlig lur sammen med moster har vi leget og hygget og set Bamse. Moster har været lidt bekymret for mig, for jeg hoster stadig selv om det er flere uger siden jeg har været syg, men sådan er det også derhjemme, der får vi faktisk ingen rigtig nattesøvn, for jeg hoster og græder og er meget urolig om natten.

Vi har alle sammen sovet sammen i moster og onkels seng, men onkel klagede altså næste morgen over jeg fylder, kender man magen til brok.

Vi har spist frokost sammen med mor og far som hentede mig til middag og bagefter kørt direkte ud til fætter Phillips fødselsdag i Skibby.

 
  Uge 11  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I denne uge (fra mandag til fredag) har vi været i Lalandia med farmor, farfar, faster, onkel Poul og mine to fætre Patrick og Phillip.

Mandag:
Vi kørte afsted om formiddagen og mødtes med i de andre i huset omkring kl. 15.00. Efter en meget hurtig udpakning gik vi op til svømmehallen og badede. Jeg var mest i børnebassinet, men kom lige et dyp ned i det store kolde bassin med far.

Tirsdag:
I dag har vi været i Monkey Tonky Land hele formiddagen. Det er et kæmpe legeland som der er i Lalandia. Man kravler rundt i små rum, både op og hen, det er nærmest en labyrint og i kan tror, at jeg har kørt far træt med al min kravleri. Det har bare været så kanon sjovt og udfordrende.

Til eftermiddag har mor, far og jeg været en tur inde i Rødby og handle lidt og så nåede vil lige at se Monky Tonky show med aberne Monky og Maja og så Niels Plys.

Efter aftensmaden gik så vi Niels Plys trylleshow, det var lige så sjovt som Monky Tonky showet.

Inden vi gik hjem, nåede vi lige en tur i Monkey Tonky land og mit nyeste ord var rat - jeg kørte nemlig i legebil i Monkey Tonky land.

Onsdag:
I dag har vi væert i badeland om formiddagen og bagefter bagt sjove boller med chokoladepastiller i Monky Tonky land. Dagens ord var "ade" (bade).

Efter en lur gik vi i spillehal og der fik jeg tur i Postmand Pers lille automobil. Farmor og farfar inviterede os alle sammen ud og spise og mor og far synes jeg opførte mig rigtig pænt.

Efter maden så lokkede jeg de gamle med på børnediskutek med Niels plys, det var helt vildt sjovt. Jeg dansede og dansede og hørte masser musik. Farmor købte selvlysende armbånd til os børn, men det skulle jeg lige tjekke lidt ud før jeg ville havde det på. Farfar købte ballondyr til os, jeg fik rigtig fin sut.

Torsdag:
I dag har faster og mor været ude og køre en lille tur, så imens gik jeg med far og de andre op og spillede minigolf. Mor købte en nederdel, en plysvest, legetaske og hårpynt med hjem til mig og det blev jeg selvfølgelig glad for, ælsker når hun køber lidt godt til mig.

Efter minigolfen legede vi i Monky Tonky land og spiste frokost på burgerbar, men så var jeg også klar til en lur. I eftermiddags har vi set Monky Tonky show, spist på pizzaria og sluttet aftenen af med at se trylleshow leg i Monky Tonky land.

Fredag:
Sidste dag i Lalandia, efter vi havde pakket bilen kørte farmor og farfar en tur til Tyskland og vi andre gik op i Monky Tonky land og legede. Inden vi kørte hjem fik vi frokost sammen med de andre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  12. marts  
  Det giver pote at være en ægte Larsen (ja det er jeg jo født selvom jeg nu hedder Søndergaard, og kendetegnet ved en ægte Larsen, hvis du spørg far er, at vi er stædige). Jeg har i dag selv lagt alle klodserne i min klodskasse som har huller på alle 4 sider, i alt 16 huller med forskellige figurer. Jeg kan selv finde ud af hvilken klods der skal i hvilket hul og vende kassen så den rigtige side vender op.  
  11. marts  
  I dag har jeg været rigtig dygtig og sagt en sammenhængende sætning. Mormor og morfar har været på besøg til aften og mens mor og mormor havde et eller andet de lige skulle klare, så legede morfar og jeg med min nye klodskasse, og så var det jeg stolt spurgte morfar om "hvor er denne" og viste ham en klods.  
  Uge 9 + 10  
 

Øv, sikke dog nogle dårlige uger jeg har haft. Onsdag i uge 9 har far holdt mig hjemme fra dagplejen fordi jeg var utilpas og havde feber om morgnen. Det har udviklet sig og jeg har fået en rigtig dum hoste og har svært ved at sove om natten. Hoster så kraftigt, at endda har kastet op et par gange pga. hosten.

Farmor været inde og passe mig, og det samme har faster. Mor og far er glade for der er andre end dem som kan passe mig, for de skal jo også passe deres arbejde. Fordi jeg har væert så sløj, har far haft mig til lœgen, hun siger, jeg har fået en grim influenza med dum hoste og forkølelse og som prikken over i'et som øjenbetændelse. Øv øv øv.

 

 

  27. februar  

 

 

 

Fastalavn er mit navn, boller vil jeg have........... Sikke en herlig dag - jeg er blevet kattekonge i dagplejen i dag.

Baldersbrønde dagpleje har i dag holdt fastalavnsfest for os børn, og i dagens anledning havde vi fået lov til at invitere vores forældre og bedsteforældre med i legestuen. Vi var alle sammen klædt ud som små kokke, med forklæder og tørklæder på hovedet - yndigt syn.

Efter et kaffe/kagebord skulle vi børn slå katten af tønden og ved i hvad, selvom jeg ikke var med hele vejen igennem, så endte det med jeg blev kattekongen. I dagplejen er det nemlig sådan, at den som slår det slag der får tønden tømt bliver kattekonge. Så jeg fik både krone og gave (en musik cd). Tønden var fyldt med lækre slikposer til alle os børn.

Da festen var slut måtte jeg desværre vinke farvel til mor og far der begge skulle på arbejdet, det var altså lidt hårdt efter sådan en hygge-formiddag, men heldigvis blev morfar der lidt længere.

Billederne fra dagen ligger under "billeder - 2006"

 

 

 

 

 

  26. februar  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I dag har vi holdt fastalavn hvor vi bor. Jeg var klædt ud som en lille gul tiger, en rigtig lille vildkat.

Med til at fejre fastalavn var en masse af dem som bor herude, og så farmor, farfar, faster, mine to fætre, moster, onkel Allan, mormor, morfar, far og så mor.

Vi gik alle sammen parade gennem området herude, i kan tro der var mange flotte og festlige udklædninger, fætter Patrick var batmand og fætter Phillip var tiger. Da vi var færdige med paraden, slog vi katten af tønden, vi var delt op i to rækker, og det var nok meget godt, for vi små kan jo ikke slå så hårdt.

Tønderne var hængt op i gyngestativet hvilket jeg havde lidt svært ved at forstå, for der plejer jo at hænger gynger jeg kan bruge, men nu var de bare væk. Det var lidt svært at holde koncentrationen og jeg måtte over et par gange og rutsche. Da vi var færdige med at slå katten af tønden var der kaffe/te til de voksne og sodavand/slik til os børn.

Efter lidt hyggesnak blev vi alle sammen kaldt ud igen, de voksne skulle nemlig også slå katten af tønden, det var vi godt nok noget overrasket over, sikke en gang sjov der kan komme ud af det. De var delt op i mandekø og damekø og mændene måtte kun slå med kejthånd - men de fik alligevel slået tønden ned før damerne. Far nåede at slå sig selv over knæet og sikke dog vi grinede, farfar blev kattedronning og mormor hun blev kattekonge, så de fik rigtig fine kroner på. I kan se billeder af det hele under "billeder - billeder 2006".

Mormor, morfar, moster og onkel Allan gik med hjem og fik kaffen og gæt engang, pludselig dukkede oldemor og Preben op med fastalavnsris til mig. Så nu har jeg fået 3 fastalavnsris. Da de alle sammen var kørt igen, så kom faster og mine to fætre på besøg igen, og det var bare så godt, for de blev hele dagen og legede og mor og faster måtte ud og handle om eftermiddagen, for lige pludselig var vi jo mange til aftensmad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  25. februar  
  En hel aften med sjov og ballade det kan jeg li! Og ikke bare sjov og ballade med hvem som helst, næææ med min moster og onkel Allan de har nemlig passet mig. Vi har været på MacDonald og spise aftensmad og ved i hvad, jeg fik is til dessert - kan vel finde ud af at sno dem rundt om min lillefinger. Vi har hygget, leget og grinet så meget, at jeg helt glemte at de gamle ikke var hjemme og helt glemte at savne dem, men de har de bare godt af, for så kan de jo lade være med at rende ude to aftner i træk!!  
  24. februar  
 

Hyggedag hyggedag og hyggedag, jeg har nemlig sovet oppe hos min mormor og morfar i dag for de gamle har været ude og spise med nogle venner - en voksenmiddag. Men det er nu okay med mig, for en dag/aften hos mormor og morfar hvor moster kommer på besøg, det er bare ikke dårligt.

Hele aftenen stod på leg i stuen, fredagsgodter og sjov og ballade med moster.

 
  22. februar  
 

Så har jeg været til tandlægetjek for første gang!

Det var faktisk en okay oplevelse, den tandlæge som kiggede på mine bisser (og roste dem) var den samme som hende der kiggede på mine fortænder, da jeg var faldet og slået dem lidt løse.

Tandlægen sagde, at jeg havde nogle rene bisser og hun fik lov til at kigge ind i munden 2 gange og helt uden vrøvl. Hullet mellem mine fortænder skyldes, at mit læbebånd er meget bredt, indtil videre vil de ikke gøre noget ved det, for når jeg engang skifter mælketænderne kan det være det retter sig selv, så vi venter bare og ser.

Forresten tand nr. 14 er brudt frem og tandlægen sagde, at hjørnetænderne foroven er godt på vej.

 

 

  11. februar  
 

I dag fejre vi mormors fødselsdag - hurra hurra.

Sikke tidligt vi måtte op i dag og så efter en "hård" aften i byen i går - vi var ude og besøge fars kusine Maj Britt og se hendes nye lejlighed, en rigtig hyggeaften. Fars moster Birte var der også og hun havde købt gave til mig, smadder sødt.

Efter morgenmaden fjollede onkel Allan og jeg helt vildt med flag som vi "klisterede" fast i panden på hinanden og grinede så meget at de andre vist troede vi var blevet skøre.

 
  8. februar  

 

 

I dag har far og jeg haft vores første morgenstunds tvist om at komme ud af døren, for i dag synes jeg bare ikke, at vi skulle nogen steder, faktisk synes jeg far skulle have holdt fri og beholdt mig hjemme hos sig, men far var ikke enig! Far holdt fast i, at jeg skulle i dagpleje og han på arbejdet, men helt ærlig, når man nu mere har lyst til at blive hjemme og hygge og lege hele dagen, hvorfor er det så far der bestemmer og ikke mig?

Vi kom ud af døren, for far lod mig få min dukke med op i dagplejen og det hjalp så lidt, men enig det er jeg altså ikke.

I dagplejen i dag har jeg for første gang sagt "kuk kuk" og "den anden". Det sidste kom helt naturligt da jeg fik hjemmesko på.

 
  5. februar  
  I dag har jeg smeltet oldemors (mors mormor) hjerte - jeg har nemlig sagt olde for allerførste gang og direkte til hende. Oldemor blev bare så lykkelig, at hun gav mig et kæmpekram og skyndte sig at fortælle stolt om det til mor og mormor.  
 

4. februar

 

 

 

 

I dag har vi været til fødselsdagsfrokost for oldemor og Preben hjemme hos mormor og morfar. Vi var masser af mennesker, så jeg må nok indrømme, at jeg blev lidt genert da jeg skulle sige hej til dem alle, men heldigvis gik det hurtigt over igen.

Efter en dejlig frokost - selvom jeg ikke rigtig spiste noget - så fik vi kaffe og kage - det gled lidt nemmere ned - og da maden var ryddet væk, gik alle vi unger ind på dagplejeværelset og legede, det var smadder sjovt, for der var jo mange børn, men de er alle sammen meget ældre end mig. Mors kusines datter - min grandkusine - og jeg vi legede rigtig hyggeligt sammen, selvom hun er meget ældre end jeg er. Hun var smadder sød og så var hun god til at lege.

Legen sluttede bare så hurtigt, for sen eftermiddag var vi nød til at køre videre, farmor og farfar holdte nemlig også fødselsdag og jeg vil ikke gå glip af noget.

Da vi kom til Skibby var faster, onkel Poul og mine fætre ikke kommet endnu, så jeg var helt alene uden nogen børn at lege med, men det gjorde nu ikke noget. Farmor og farfar blev glade for deres gaver, jeg havde malet på en glas sæbedispenser til farmor og lavet to dækservietter til farfar.

Da vi havde spist til aften rodede vi tre børn hele stuen til og jeg synes lige jeg ville skabe lidt stemning, så jeg fandt ud af at tænde anlægget og skrue højt op, sikke de gamle hoppede. Far fjollede rundt med os på gulvet og det var bare en sjov aften, jeg var rigtig glad for at se mine fætre, vi kan nemlig altid finde på at lave lidt ballade sammen, og farmor og farfar de er bare toppen at hygge med, farmor læser nemlig nogle gode historier.

Jeg har lagt nogle billeder ud under punket "billeder - billeder 2006", så kan i jo se lidt fra dagen.

P.S. Jeg glemte at fortælle, at i formiddags inden vi kørte legede Mille (vores kat) og jeg sammen. Jeg fandt fars lille lommelygte frem og lyste ned i gulvet, og i kan tro Mille jagtede lyskeglen, det var helt vildt sjovt at se.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  3. februar  
 

Så er tand nr. 13 endeligkommet frem, det er venstre hjørne tand forneden. Tand nr. 14, højre hjørnetand forneden er på vej. Mor bliver en bitte smule bekymret når jeg får tænder, for det betyder jeg ikke spiser så meget som jeg plejer og så er jeg temmelig pirrelig og min nattesøvn er mere spontan og underholdningsværdien stor - bare spørg hvor trætte de gamle er.

Af nye numre har jeg lært tegnene til "Lille Peter edderkop" og så forsøger jeg at synge sange selv.

Til aften har jeg siddet ved fars pc'er og hørt musik i høretelefoner. Mor og far grinede af mig, for jeg sad og rokkede med og sang.

  29. januar  

 

Igen til morgen lavede morfar morgenmad til os, men i dag har jeg ikke sovet så længe som i går og i stedet for at putte med mor, så gik jeg ud til mormor og morfar i deres seng.

Da morfar skulle til turnering til eftermiddag, så benyttede han lige formiddagen til at pudse sin bowlingkugle, men ved i hvad jeg fandt ud af? En bowlingkugle kan man faktisk sidde på som var detn en stol og såk an man gynge frem og tilbage på den, og i mens synge gynge/gange.

Resten af dagen har jeg bare været fræk som en lille emil, men jeg er jo også fars datter!.

 
  28. januar  
 

I dag har jeg sovet dejligt længe og da jeg vågnede kom jeg op i mors seng og ved i så hvad, mens mor og jeg puttede, så lavede morfar morgenmad til os, så da vi endelig stod op, så var det bare at sætte sig til bords.

Da vi kom hjem til formiddag stod far op for at være sammen med os. Han over-raskede mor og mig med, at han ville køre med os i Ikea efter min eftermiddagslur og det betød jo, at jeg kunne være sammen med min elskede far lidt længere, for i aften der skal han nemlig ud og spille poker.

Det er lidt hårdt at skulle undvære sin far to aftner i træk, men mor har lovet mig, at vi i stedet for kører op til mormor og morfar og hygger os, så det går nok trods alt.

 

 

  27. januar  

 

 

I dag har jeg været i dagpleje og det var rart at komme af sted igen. Men altså, min mormor skal nogen gange hjælpes lidt. Normalt har mormor altid læbepomade og håndcreme liggende i sin lomme, og vi dagplejebørn får altid lov til at låne det af mormor, når vi har lyst. Da jeg så i dag klappede mormor på lommen for at få noget læbepomade på forstod hun mig ikke, hun fortalte mig bare, at jeg ikke måtte få hendes mobiltlf. som lå i lommen. Jeg klappede igen og igen sagde hun nej, faktisk forstod mormor først hvad jeg ville, da jeg pegede på mine læber. Ja ja, man er vel pige og lidt forfængelig.

Da mor havde fri fra arbejdet kom ud for at hente mig (troede jeg), men faktisk så blev vi hos mormor og morfar, for vi skulle nemlig blive og sove, dejligt. Og ved i hvad, moster kom også hjem.

Forresten har jeg sagt allan for første gang i dag. Det kom sig af, at jeg bankede på døren ind til det rum moster sover i, når hun er hjemme, men mormor fortalte, at moster ikke var hjemme og så måtte jeg jo vide hvor onkel allan så var.

 
  26. januar  
 

I dag har farmor været inde for at passe mig, for mor skulle på kursus og far havde travlt på arbejdet. Så det var bare så kanon, at farmor lige trådte til for de gamle, mig passede det nu også helt fint, for ser i, farmor har næsten altid kakaomælk med når hun passer mig og hun er ikke så nøjeregnende med om jeg spiser lidt for meget chokolade eller drikker lidt for meget juice eller kakao, hun er jo min farmor.

Vi fik dagen til at gå med at lege med dukker, og farmor lærte mig, at dukken skal tørres bag i, når hun har været på potten, og når dukken skal tørres bag i.

 

  24. januar  

 

I dag har far og jeg været til lægen, for i går aftes fik jeg pludselig feber. Det kommer nok af, at jeg hele dagen havde gået og hostet hæst som en søløve. I løbet af natten er det taget til, og her til morgen har de gamle besluttet, at far heller måtte gå en tur til lægen med mig og blive tjekket.

Lægen fortalte far, at jeg havde fået falsk strubehoste, men at det vil gå over af sig selv i løbet af nogle dage hjemme. Far og jeg blev enige om, at det måtte vi hellere lige få os et stykke smørebrød på, så på vejen hjem gik vi en tur forbi slagteren og hjemme stod den på råhygge resten af dagen. Faktisk lige til far k ørte til rollespil, men bare rolig, jeg var ikke overladt helt til mig selv, mor overtog pasningen og hyggen.

 
  18. januar  
  Dagens ord : far og grisling.  
  17. januar  
 

Her til aften har mor og jeg spist hos mormor og morfar, det gør vi tit når far han ikke er hjemme om aftenen, for det synes vi er meget hyggeligere.

Under aftensmaden har jeg sagt min 1. sammenhœngende sœtning "be om mere", i kan tro, at de alle sammen kiggede på mig og blev overrasket, men helt ærlig, men må jo vise lidt pli.

 

  6. januar
  I dag har mor & jeg haft total hyggedag. Vi har været i City 2 og handle, bytte nogle ting og købe nogle nye ting. Jeg forstå jo at charme mor, så jeg "nassede" lige nyt tøj i H&M fik jeg nyt tøj, bl.a. to skjorter, en striktrøje, bukser m.m.